rugsėjo 2, 2016
TV3 informacija
G. Stiklickienė: „Lietingais rytais dieną pradedu dainuodama duše“

Televizijos žiūrovams puikiai pažįstama „TV Pagalbos“ gelbėtoja, dainininkė, įvairių projektų vedėja Gerda Stiklickienė, paklausta apie savo įprastą dienos pradžią, kalba su šypsena. Rytais pirma ją aplankanti mintis yra ne apie tai, kaip būtų gerai dar truputį pamiegoti, o apie… orą.

„Kai žinau, koks oras už lango, man viskas pasidaro žymiai aiškiau – ir kaip rengtis, ir kaip išsaugoti pozityvų nusiteikimą. Pavyzdžiui, kai lyja, nuotaiką man geriausiai pakelia dainavimas duše. Prisipažinsiu, kad iki pilnos laimės kartais ir pašoku, bet tikrai niekada neleidžiu orui sugadinti geros nuotaikos“, – pozityvia energija trykšta Gerda.

Rytoj, šeštadienį, 9.30 val. TV3 eteryje prasideda jau trečias kulinarinės-konditerinės pokalbių laidos „Gardu Gardu“ sezonas. Kiekvieną savaitę laidos studijoje žymias Lietuvos asmenybes pusryčiauti kvies garsus virtuvės šefas, restorano ir braserijos „Dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas. Pirmąja studijos viešnia tapusi Gerda drąsiai prisipažino – desertų ji negamina, savo svečius mėgsta vaišinti vištienos salotomis, o jeigu kas lieptų pasirinkti vieną patiekalą, kurį reikėtų valgyti visą likusį gyvenimą, tai rinktųsi cepelinus.

Filmavimų metu laidos svečiai ne tik ragavo originalius Deivydo pusryčius, bet ir pasakojo apie savo rytinius įpročius. Laidos žiūrovai sužinos, kad miegoti Gerda labiausiai mėgsta nuoga, o savo ryto neįsivaizduoja be pusryčių su kava. Šmaikštaus pokalbio metu laidos vedėjas Deivydas apsukriai gamino neįprastą pusryčių patiekalą, o Gerdai vėliau buvo pasiūlyta čia pat pagaminti prancūzišką desertą. Tiesa, prisipažinusi, kad desertų niekada negamina, Gerda liko maloniai nustebinta puikiu rezultatu ir kviečia visus ruoštis šeštadienio rytą gaminti kartu.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gerda?

GRIKIŲ SKLINDŽIAI SU KONSERVUOTAIS BAKLAŽANAIS (4 porcijos)
·         150 g kiaušinių
·         200 g kefyro
·         7 g kepimo miltelių
·         5 g cukraus
·         50 g greito paruošimo grikių košės
·         Žiupsnelio druskos
·         Aliejaus kepimui
·         Konservuotų baklažanų riekelių
·         Pesto padažo
·         Figų ir likerio čatnio

Į 150 g kiaušinių supilkite 200 g kefyro, 7 g kepimo miltelių, 5 g cukraus, žiupsnelį druskos ir suberkite greito paruošimo grikių košę. Viską gerai išmaišykite. Tuomet įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir iš gautos tešlos formuokite nedidelius blynelius. Juos apkepkite iš abiejų pusių, kol paskrus. Iškeptais blyneliais suvožkite konservuoto baklažano riekeles. Blynelius pagardinkite Pesto padažu, ant jo užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir papuoškite petražolių lapeliais. Pagardus galite rinktis savo nuožiūra – tai gali būti figų čatnis, smulkinti saulėje džiovinti pomidorai ar alyvuogės.

Sklindžiai su baklažanais / TV3 nuotr.

PARFĖ SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS IR KAVA
·         100 g kiaušinio trynių
·         50 g cukraus pudros
·         5 g tirpios kavos
·         300 g grietinėlės
·         100 g pasiflorų tyrės
·         6 g želatinos
·         30 g vandens
·         100 g pusiau džiovintų figų
·         100 g pusiau džiovintų slyvų
·         200 g kapotų, karamelizuotų lazdyno riešutų

Ant želatinos supilkite vandenį, pamaišykite ir palikite, kad išbrinktų. Tuo tarpu į mikserio indą sudėkite kiaušinio trynius, cukrų ir kavą ir viską plakite iki purios masės. Kol plakate kiaušinio trynių masę, smulkiai supjaustykite pusiau džiovintas figas ir slyvas.  Į išplaktą purią masę lėtai supilkite pasiflorų tyrę ir švelniais sukamaisiais judesiais ją įmaišykite. Tuomet suberkite supjaustytus vaisius ir karamelizuotus riešutus – juos tolygiai įmaišykite. Galiausiai į gautą masę įmaišykite plaktą grietinėlę ir ištirpintą išbrinkintą želatiną.

Gautą masę pilkite į formelę ir 4–6 val. dėkite į šaldiklį. Desertą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir papuoškite juos šviežiomis uogomis. Skanaus!

Parfė su vaisiais / TV3 nuotr.

JUODŲJŲ SERBENTŲ IR MĖLYNIŲ LIMONADAS
·         Juodųjų serbentų tyrės
·         Mėlynių tyrės
·         Mėtos lapelių
·         Gazuoto vandens
·         Ledukų

Lygiomis dalimis į indą supilkite juodųjų serbentų ir mėlynių tyres, jas užpilkite gazuotu vandeniu. Pilkite tiek vandens, kol gausite norimos konsistencijos limonadą. Jį pagardinkite mėtų lapeliais ir atšaldykite ledukais. Skanaus!

Juodųjų serbentų ir melynių limonadas / TV3 nuotr.

Share Button

rugsėjo 5, 2019

Tik keisdami save mes galime pakeisti pasaulį. Skaitymas yra vienas iš lengviausiai prieinamų būdų plėsti savo pasaulio suvokimą, keisti mąstymą, […]

rugpjūčio 31, 2019

Šiandien, paskutinę vasaros dieną, Vilniaus Vingio parke pasiektas masiškiausios juoko pamokos rekordas, kurį užfiksavo Lietuvos rekordų knygą leidžianti agentūra „Factum“. […]

rugpjūčio 9, 2019

Televizijos laidų vedėja ir prodiuserė Gintarė Gurevičiūtė keliauja visuomet, kai tik turi galimybę. Išnaršiusi ne vieną pasaulio šalį ji teigia, […]

liepos 19, 2019

Pirmą kartą Lietuvoje viešėjęs kvartetas „Klezjazz“ liepos 18 d. džiazą ir klezmerį sujungė į vieną visumą ir Chaimo Frenkelio vilos […]

liepos 16, 2019

Lietuvoje Lėtojo turizmo atšaka žengia pirmuosius žingsnius. Vakarų Europos šalyse Lėtojo turizmo produktai ir paslaugos sulaukia nemažo populiarumo, kadangi yra […]

birželio 20, 2019

Atlikėjos Natalijos Bunkės gyvenime – pokyčių metas. Į naujus namus įsikėlusi žinoma moteris pirmą kartą visuomenei pravėrė jų duris ir […]

birželio 3, 2019

FISKARS pristato naujus „Xact™“ sodo įrankius, kurie papildys esamą asortimentą su naujais pažangiais mažais rankiniais įrankiais, grėbliais ir purentuvais. Sukurta […]

gegužės 30, 2019

FISKARS pristato naują „Waterwheel“ laistymo sistemą, kurią sudaro visa apimanti ritė palengvinanti sodo laistymą. Patenkinančios entuziastingų sodininkų poreikius visame pasaulyje, […]

gegužės 9, 2019

Vestuvės yra nuostabiausia ir labiausiai laukiama šventė, kuriai būsimi jaunavedžiai įprastai būna linkę skirti didžiules pastangas, daugybę laiko ir nemenkas […]

gegužės 3, 2019

Galimybė tamsoje kitaip pažvelgti į meną ir netgi patiems tapti jo dalimi – su šia mintimi ketvirtadienio vakarą į sostinėje […]