liepos 29, 2016
Saldžios gudrybės vestuvių šventės jaukumui sukurti

Vestuvių sezonui įsibėgėjus, šios vasaros ir artėjančio rudens švenčių planavimo darbai eina į pabaigą. Tačiau būsimi jaunavedžiai nerimsta – iki paskutinės minutės kirba dvejonės, ar viskas apgalvota, ar visos detalės suplanuotos, galbūt dar kažko trūksta? Konditerijos ir kulinarijos produktais prekiaujančios elektroninės parduotuvės plėtros vadovė Giedrė Petkevičiūtė sako, kad tokia būsena yra natūrali ir net neišvengiama.

„Jauki ir smagi aplinka yra vienas svarbiausių reikalavimų įsimintinai šventei. O ši užduotis, pasirodo, nėra tokia ir sunki – svarbiausi jaukumo elementai yra puošnus saldusis stalas, tinkamos dekoracijos ir atskira erdvė svečių pašnekesiams. Dažnai likus paskutinėms savaitėms ar net dienoms, nuotakos ima blaškytis, keisti tai, kas buvo sumanyta, pildyti saldumynų asortimentą. Tokie sprendimai nėra reikalingi, o be to, kainuoja nemažai finansinių bei laiko investicijų. Geriausiai visus reikalingus akcentus sudėlioja detalės, tad joms siūlau skirti daugiausiai dėmesio“, – sako G. Petkevičiūtė.

Pirmasis akcentas – apgalvotas desertų stalas

Dar visai neseniai vestuvėse nematydavome margaspalvių „Macaroons“ sausainių ar pastelinių spalvų krepšeliuose pūpsančių keksiukų su kepuraitėmis – pagrindinis ir svarbiausias šventės saldusis akcentas buvo tortas. „Deserto stalo ar net atskiros jiems skirtos erdvės kūrimas yra visai naujas dalykas lietuviškose vestuvių tradicijose. Nuotakos ir švenčių organizatoriai kasmet tampa vis išradingesni ir saldžiajai vestuvių daliai skiria vis daugiau erdvės ar net funkcijų – desertai jau nebėra skirti tik svečių vaišinimui, jie jau atlieka ir šventės dekoravimo funkciją, o kartais organiškai įsilieja net į pramoginę šventės dalį“, – apie vestuvinių desertų pokyčius pasakoja konditerijos žinovė Giedrė.

Siekiant sukurti nepamirštamą desertų stalą, reikia labai gerai apgalvoti, kokie produktai dera prie bendros vestuvių temos, įvertinti sezoniškumą ir jo teikiamas galimybes, galvoti ne tik apie skonį, bet ir apie spalvų paletę. Taip pat svarbu nepamiršti, kad ne viskas, kas gražu, yra ir praktiška.

„Vasarą galvojame apie ledus, tačiau jų patiekimas, kai lauke kepina saulė, sukelia nemažai rūpesčių – jie greitai tirpsta, praranda savo formą ir žavesį, varvančiais ledais didelė tikimybė išsitepti puošnius drabužius. Saugi, sveika ir gaivi alternatyva ledams – tai vaisiai ir uogos, kurių vasarą gausu. Tačiau supjaustytos gabalėliais ir išdėliotos lėkštėse šviežios vaišės ima džiūti ir po kurio laiko atrodo nebepatraukliai. Natūralių spalvų šėlsmo ir šviežio gaivumo pojūtį saldžiam stalui gali suteikti trinti vaisių ir uogų kokteiliai su ledukais,” – patarimais dalinasi „Gardu Gardu“ plėtros vadovė.

Kaip vestuvinius desertus priderinti prie bendros šventės temos

Su tortu klausimų nekyla – tobula, kai jo puošybos elementai atitinka išsirinktos svajonių suknelės detales. Tačiau ką daryti su kitais saldumynais, kai nesinori apsiriboti šakočiu ir saldainiais, o iš „juvelyrinių“ desertų pasiūlos neleidžia rinktis numatytas šventės biudžetas?

Pasak Giedrės, tinkamai parinkus detales, visus desertus galima priderinti prie bet kokios aplinkos. Svarbu nesuklysti renkantis deserto pateikimo būdą. Pavyzdžiui, tie patys trintų vaisių ir uogų kokteiliai, patiekti mažuose stiklainiuose su šiaudeliu, puikiai tiks Provanso stiliaus vestuvėms, o supilstyti į subtiliai dekoruotas elegantiškas aukštas taures žaismingai papuoš prabangią aplinką. „Labai dažnai pasitaiko, kad jauniesiems pasiūlius keisti ne desertą, o jo pateikimo būdą, rezultatu jie lieka labai patenkinti ir dėkoja už laiku sustabdytus nereikalingus ir brangius pakeitimus. Be to, patiekimo forma tampa įmantria, su vestuvių tema susiliejusia dekoracijos dalimi, kuri sukuria subtilaus ir preciziško jaukumo įspūdį,“ – pasakoja Giedrė Petkevičiūtė.

Interaktyvios desertų erdvės kūrimas

Šventės dalyviai visuomet kupini lūkesčių, o būsimi jaunavedžiai iki pat numatytos dienos, ar net jos metu, jaučia nerimą, ar visiems svečiams smagu, ar jie nenuobodžiauja. Todėl labai svarbu apgalvoti, kokios veiklos bus siūlomos renginio dalyviams. Drąsesniems Giedrė siūlo interaktyvų desertų stalą – kur kiekvienas norintis galėtų pats pasigaminti, ko pageidauja. „Vienoms vestuvėms pasiūlėme lauke įrengti kokteilių gaminimo dirbtuves – iš medinių palečių sukonstravome aukštą stalą, nuklojome jį stikliniais indais, pripildytais įvairiausiais vaisiais ir uogomis, į vieną jų pridėjome grūsto ledo ir kvietėme svečius patiems pasigaminti norimą kokteilį. Dirbtuvės sulaukė didelio susidomėjimo, svečiai noriai įsitraukė į pasiūlytą atrakciją – visi bendravo, eksperimentavo, ragavo ir tarpusavyje mainėsi vieni kitų pagamintais kokteiliais“, – pramogas svečiams prisimena Giedrė Petkevičiūtė.

Žinoma, siekiant tobulo efekto, praverstų gaminimo procesą prižiūrintis ir apie kokteilių gaminimą išmanantis padėjėjas. Jis galėtų ne tik pakonsultuoti ir užimti svečius, bet ir prižiūrėti, kad dirbtuvių stalas išliktų tvarkingas ir puošnus.

Share Button

rugsėjo 5, 2019

Tik keisdami save mes galime pakeisti pasaulį. Skaitymas yra vienas iš lengviausiai prieinamų būdų plėsti savo pasaulio suvokimą, keisti mąstymą, […]

rugpjūčio 31, 2019

Šiandien, paskutinę vasaros dieną, Vilniaus Vingio parke pasiektas masiškiausios juoko pamokos rekordas, kurį užfiksavo Lietuvos rekordų knygą leidžianti agentūra „Factum“. […]

rugpjūčio 9, 2019

Televizijos laidų vedėja ir prodiuserė Gintarė Gurevičiūtė keliauja visuomet, kai tik turi galimybę. Išnaršiusi ne vieną pasaulio šalį ji teigia, […]

liepos 19, 2019

Pirmą kartą Lietuvoje viešėjęs kvartetas „Klezjazz“ liepos 18 d. džiazą ir klezmerį sujungė į vieną visumą ir Chaimo Frenkelio vilos […]

liepos 16, 2019

Lietuvoje Lėtojo turizmo atšaka žengia pirmuosius žingsnius. Vakarų Europos šalyse Lėtojo turizmo produktai ir paslaugos sulaukia nemažo populiarumo, kadangi yra […]

birželio 20, 2019

Atlikėjos Natalijos Bunkės gyvenime – pokyčių metas. Į naujus namus įsikėlusi žinoma moteris pirmą kartą visuomenei pravėrė jų duris ir […]

birželio 3, 2019

FISKARS pristato naujus „Xact™“ sodo įrankius, kurie papildys esamą asortimentą su naujais pažangiais mažais rankiniais įrankiais, grėbliais ir purentuvais. Sukurta […]

gegužės 30, 2019

FISKARS pristato naują „Waterwheel“ laistymo sistemą, kurią sudaro visa apimanti ritė palengvinanti sodo laistymą. Patenkinančios entuziastingų sodininkų poreikius visame pasaulyje, […]

gegužės 9, 2019

Vestuvės yra nuostabiausia ir labiausiai laukiama šventė, kuriai būsimi jaunavedžiai įprastai būna linkę skirti didžiules pastangas, daugybę laiko ir nemenkas […]

gegužės 3, 2019

Galimybė tamsoje kitaip pažvelgti į meną ir netgi patiems tapti jo dalimi – su šia mintimi ketvirtadienio vakarą į sostinėje […]