gegužės 31, 2019
Rimantė Kurkauskaitė
Birštono gyventojai ir lankytojai išrinko gardžiausius kurorto patiekalus

Gegužės mėnuo Birštone buvo dedikuotas gastronomijos naujovių pristatymui ir gardžiausio patiekalo rinkimams. Artėjant vasaros sezono pradžiai, dauguma kurorto maitinimo vietų atnaujina savo meniu – tradiciškai buvo skelbiamas ir kulinarinis konkursas. Tačiau kitaip nei iki šiol, šiemet konkursui pateiktus patiekalus vertino ne profesionali komisija, o patys kavinių ir restoranų lankytojai. 

Varžėsi 9 įvairų kategorijų patiekalai

Birštono kulinariniame konkurse varžėsi 7 maitinimo įstaigos, lankytojų vertinimui pateikusios 9 įvairių kategorijų patiekalus. Viešbutis–restoranas „Royal SPA Residence“ kvietė ragauti šamą su karštomis salotomis, apelsinais ir morkų kremu.

„Šiame naujame mūsų patiekale yra daug lietuviškos virtuvės bruožų, bet tai pat ir europietiško stiliaus idėjų. Žinoma, patiekalo pagrindas yra šamas – žuvis, kurią daug metų žvejai gaudo Nemuno pakrantėje, net ir pačiame Birštone“, – konkursinį patiekalą pristato „Royal SPA Residence“ restorano virtuvės šefė Daiva Saulienė.

Komplekso „Vytautas Mineral SPA“ restoranas „MOON“ konkursui pateikė ėrienos kumpio kepsnį. Kaip teigia restorano virtuvės šefas Darius Dabrovolskas, didžiausias šio patiekalo akcentas – ypatinga ėriena iš Naujosios Zelandijos. Siekiant išlaikyti mėsos struktūrą ir unikalų skonį, ji marinuojama itin trumpai, o garnyrui naudojamas klasikinis derinys – aromatingas sultinio padažas, avinžirniai ir žalios daržovės.

Restoranas „Old Town Grill“ konkurse dalyvavo net su dviem patiekalais – ant žarijų kepta brandinta jautienos išpjova ir neįprastu būdu ruošiamu tiramisu desertu. Restorano virtuvės šefas Mantas Rudžionis neslepia: „Geram restoranui vien tik gerų patalpų neužtenka. Reikia gerų puodų, talentingų rankų, kurios juos valdytų, ir neišblėstančios meilės, idėjų bei užsidegimo tam, ką darai“. Tokia filosofija atsispindi daugelyje restorano patiekalų, čia dažni netikėti sprendimai ir skonių kombinacijos.

Lankytojai taip pat vertino viešbučio-kavinės „Audenis“ paruoštą burokėlių sorbetą, mėsainių baro „Bir. Bur. Bar“  naujovę – „Cielą ešerį“, kavinės „Sušinė“ mėgstamiausius sušius ir du vasariškus „Saulės terasos“ patiekalus – varškės desertą ir sangrijos gėrimą.

Už patikusius patiekalus buvo galima balsuoti specialioje elektroninėje balsavimo sistemoje, dalintis atsiliepimais socialiniuose tinkluose. Kaip rodo balsavimo rezultatai, už savo favoritus balsavo ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš užsienio šalių – Airijos, Italijos, Vokietijos, Švedijos, JAV, Jungtinių Arabų Emyratų, Tailando.

Konkurso laimėtojas surinko daugiau nei pusę visų balsų

Suskaičiavus visus rezultatus, absoliučiu konkurso nugalėtoju tapo restorano „Old Town Grill“ patiekalas „Brandinta jautienos išpjova“, surinkęs 53 % balsų. Antrąją vietą su 43 % balsų užsitikrino to paties restorano desertas „Dekonstruotas tiramisu“. Trečiąją vietą organizatoriai šiemet skyrė dviem patiekalams, surinkusiems panašų balsų skaičių – restorano „MOON“ ėrienos kepsniui (23 % balsų) ir „Royal SPA Residence“ šamui (22 % balsų). 

Šį vasaros sezoną Birštone veiks apie 30 maitinimo vietų – nuo lauko kavinių iki prabangių restoranų. Virtuvėms vadovaujantys šefai vieningai tvirtina, kad Birštone kokybiško maitinimo pasiūla kasmet didėja, restoranų meniu papildo ambicingos ir drąsios naujovės. Dauguma kavinių ir restoranų lankytojų nemažai keliauja, jų gastro turizmo patirtis labai didelė, todėl siekiant nustebinti, reikia rimtai padirbėti. Kulinarines naujoves diktuoja lankytojų pageidavimai, geriausios tarptautinės patirtys, sezoninės virtuvės filosofija, o taip pat ir ekologinės idėjos. Netrukus visos šių metų Birštono gastro turizmo naujovės nuguls į kasmetinį Birštono kulinarinį žemėlapį, kuris jau trečius metus iš eilės padeda atrasti naujus kurorto skonius.

 

Share Button


kovo 23, 2020

Šiandien Kauno mobiliajame patikros punkte nuo 12 val. pradeda veikti antra patikros linija. Toks sprendimas leis beveik dvigubai išplėsti tyrimų […]

kovo 19, 2020

Kovo 7 d. Kaune Kovo 11-osios gatvės bendrija kartu su Baltijos jūrų skautais  organizavo  aštuntąjį Kovo 11-osios pėsčiųjų  žygį „Lietuvai […]

kovo 19, 2020

Darbui paruoštas ir jau šiandien, nuo 12 val., Kaune pradeda veikti mobilusis punktas, kuriame pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl […]

kovo 18, 2020

„Kauno rajono savivaldybė įvairiose seniūnijose jau yra parengusi 300 vietų gyventojų saviizoliacijai, tačiau, esant reikalui, jų parūpinsime daugiau“, – trečiadienį […]

kovo 18, 2020

Trečiadienio rytą Kauno rajono meras Valerijus Makūnas sulaukė dviejų malonių žinių: į savivaldybę atkeliavo apsauginių kombinezonų ir respiratorių siunta, kurią […]

kovo 18, 2020

Šalyje paskelbus karantiną, Kauno rajono savivaldybė ėmėsi skubių priemonių padėti  senjorams, neįgaliesiems, Krizių centre gyvenančioms moterims, vaikams, daugiavaikėms šeimoms. „Socialinės […]

kovo 17, 2020

Karantinas nesustabdė Kauno rajono gyvenimo: čia ir toliau gimsta daug kūdikių ir kiekvienas jų jau trečius metus sulaukia dovanos, kūdikio […]

kovo 17, 2020

Kauno rajone pasirūpinta saviizoliacijai skirtomis patalpomis, dalijami maisto daviniai socialiai remtiniems asmenims ir nepasiturinčių šeimų vaikams, kuriamos savitarpio pagalbos grupės, […]

kovo 11, 2020

Kovo mėn. 9 d. Kauno V. Kudirkos viešosios bibliotekos Girstupio padalinyje vyko šventinis renginys ,,Kaip jie atkūrė Lietuvą: Kovo 11-osios […]

kovo 8, 2020

Jei iš tautodailininkų sumanytume išrinkti tokį, kuris užfiksavęs daugiausiai rekordų, juo neabejotinai taptų medžio drožėjas, sertifikuotas šiaudinių sodų ir žaislų, […]