Gastronomijos savaitės organizatoriai džiaugiasi pavykusiu renginiu ir planuoja jį pakartoti žiemą
Šiemet pirmą kartą Panevėžio viešo maitinimo įstaigos jungėsi prie gastronomijos savaitės tema “Skonių istorijos” ir šūkiu – „Panevėžy, skanaus“! Lapkričio 7-12 d. penkiose Panevėžio miesto ir rajono kavinėse bei restoranuose vyko teminės degustacinės vakarienės. Gastronominėje savaitėje dalyvavo kavinės „Karčema Ružava“, „Kafenhauz“, gastro baras „Riverside“ ir restoranai Deja Vù (Romantic) bei „Vasaris“. Kultūrinę meninę dalį inicijavo kultūros centras Panevėžio bendruomenių rūmai.
Pirmasis gastronomijos savaitės renginys vyko kavinėje „Karčema Ružava“, kurie savo svečiams pasiūlė pasimėgauti auksinio rudens derliaus gėrybėmis ir patiekalų variacijomis. Kultūrinėje programoje „Ruduo, rožės ir meilė…“ eiles skaitė J. Miltinio dramos teatro aktorės Eleonora K
„Pavyko geriau nei tikėjausi, nors pasirengimui turėjome mažai laiko. Džiaugiamės, kad sulaukėme didelio lankytojų susidomėjimo. Manau, kad tai ne paskutinis renginys, nes jį organizuojant kilo nemažai idėjų, kurias galėsime įgyvendinti ateityje. Labai šaunu, kad prie mūsų prisijungė ir Panevėžio kultūros centras su kultūrine programa. Vieni kitus papildėme ir gavosi šauniai“, – sakė restorano „Karčema Ružava“ vadovė Laura Mackevičienė.
Kavinė „Kafenhauz“ vakarienės metu svečiams pristatė trumpąją kavos edukaciją ir trijų patiekalų degustaciją. Vakaro programą lydėjo menininkės Jūros Butkevičiūtės performansas „Pokalbis spalvų jūroje“ (gyvai liejami paveikslai ant drobės) ir Arūno Revoto autorinės grafikos paroda „Kavos žmonės“.
„Esame patenkinti renginiu ir džiaugiamės, kad restoranai pradėjo ne konkuruoti, o bendradarbiauti. Esame dėkingi Kultūros centrui už pagalba organizuojant renginio kultūrinę programą. Mūsų lankytojai buvo patenkinti, tad tikimės tokį renginį surengti ir kitais metais“, – sakė kavinės “Kafenhauz” direktorė Alė Alenčikienė.
Restorane „Vasaris“ gastronomijos savaitei pristatyta programa – „Ar buvo Žemaitė aukštaitė?“. Restoranas kvietė panevėžiečius ir svečius į renginį – perspektyvą, kuriame pristatė naują istorinių skonių paletę. Kultūrinėje programoje svečiai išvydo performansą „Aukštaitės ir Žemaitės susitikimas restorane“, kuriame vaidino Panevėžio bendruomenių rūmų atlikėjai Audronė Aškelavičienė ir Monika Kubilienė, vaikų teatro trupės „Rampa“ mažieji artistai (vadovė A. Aškelavičienė) ir Retro šokių grupė (vadovė Zita Rimkuvienė).
„Pirmą kartą miesto istorijoje surengtas kulinarinis, kultūrinis-meninis renginys. Du skirtingi sektoriai susijungė dėl miesto ir tą žingsnį vertinu kaip Panevėžio kultūrinės srities renesansą. Renginys parodė, kad žmonėms to labai trūko ir jie labai maloniai dalyvavo šiuose renginiuose. Aišku, tobulėjimui ribų nėra, todėl planuojame ir žiemą surengti dar vieną gastronomijos savaitę Panevėžyje. Tikimės, kad prie mūsų iniciatyvos prisijungs dar daugiau ir ne tik miesto, bet ir regiono kavinių bei restoranų“, – sakė restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė.
Gastro baras „Riverside“ lankytojus pakvietė į gurmanišką kelionę „Paupio istorijos“. Vakarienės metu vyravo jūros gėrybės ir žuvies patiekalai. Muzikinėje programoje džiazo programa su pianistu Rolandu Babraičiu.
„Buvo labai įdomi iniciatyva. Kiek dirbu Panevėžyje, tai vienas iš retesnių atvejų, kai keli restoranai susiburia kuriant bendrą projektą. Ir patiems laikytojams buvo atrakcija ir pramoga eiti paragauti kažko išskirtinio ir neįprasto. Labai smagu, kad prisijungė Kultūros centras ir restoranuose skambėjo netipinė koncertinė programa. Sveikinu šią iniciatyvą. Pačių klientų atsiliepimai irgi labai geri. Į visus renginius susirinko pakankamas kiekis žmonių, vadinasi einame teisingu keliu“, – sako restorano „Riverside“ vyriausiasis šefas Emilis Skurdenis.
Restoranas “Déjà Vu” pakvietė lankytojus nostalgišką vakarą paskandinti elegantiškame pianino skambesy. Svečių laukė gardi rudeniškomis spalvomis puošta vakarienė, o kultūrinėje programoje „Melodijos ir improvizacijos“ grojo džiazo pianistas Linas Karaliūnas.
„Tai ne pirmas mūsų renginys sinergijoje su kultūra ar kultūrine programa. Esame organizavę ir poezijos vakarus. Žmonės noriai renkasi į tokius renginius, noriai dalyvauja ir tikrai panevėžiečiams to reikia. Po šio vakaro mes klausėme lankytojų atsiliepimų ir jie buvo tikrai labai patenkinti. Jiems patiko ir muzika ir mūsų siūlomas meniu ir visa to vakaro tematika. Tokių renginių panevėžiečiams tikrai reikia“, – sakė restorano “Déjà Vu” vadovė Laura Kirpicenko.
Pirmosios mieste gastronomijos savaitės organizatoriai užsimena, kad planuoja surengti žiemos gastro savaitę Panevėžyje. Tad panevėžiečiams reikti sekti naujienas ir laukti informacijos apie būsimus renginius.