vasario 12, 2018
Valentino diena: kaip nesugadinti tobulo vakaro

Valentino diena – laikas, kai daugelis porų stengiasi vakarą praleisti romantiškai, bet kartu nori ir maloniai nustebinti savo antrąją pusę. Kadangi toks vakaras sunkiai įsivaizduojamas be ypatingos vakarienės, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas dalijasi šiai progai idealiai tiksiančiu receptu. Psichologas Robertas Petruškevičius pataria, kaip sukurti jaukią aplinką ir perspėja nepersistengti su staigmenomis.

Virtuvės šefas R. Bolgovas Valentino dienos vakarui siūlo laiko patikrintą klasiką – jūros gėrybes.

„Laikais, kai net Viduržemio jūros gėrybės ranka pasiekiamos kiekvienoje krautuvėje, siūlau pasigaminti greitą patiekalą, kuris sužavės jūsų antrąją pusę ne vien prabanga, bet ir lengvumo pojūčiu po sočios vakarienės. Ne veltui pasirinkau patiekalą „Midijų ir krevečių duetas“, nes net lėkštėje tokią dieną privalu būti duetu“, – sako virtuvės meistras, siūlantis patiekalą, kurį galima pagaminti ne tik paprastai, bet ir greitai.

Prekybininkai Valentino dienos išvakarėse taip pat pastebi išaugusį įmantresnių maisto produktų poreikį.

„Pas mus įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje šiomis dienomis nuperkama daugiau jūros gėrybių, šviežios mėsos kepsniams, tarp jų ir jautienos steikui. Vyrai savo damoms perka autentiškų turkiškų saldumynų, darbymetis ir tortų bei kitokių saldumynų pardavėjams. Tačiau Valentino dienos vakarą svarbus ne tik geras maistas, bet ir jauki aplinka, todėl kitose mūsų parduotuvėse žmonės perka žvakes, stalo papuošimus, interjero detales“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Psichologas Robertas Petruškevičius pritaria, kad tokiai šventei sukurti ypatingą aurą yra ne tik gražu, bet ir naudinga.

„Atsipalaiduoti nuo streso ir pabūti dviese apie nieką daugiau negalvojant – labai sveika poros santykiams. Ir, žinoma, ne tik per Valentino dieną, bet ir dažniau. Todėl tokį vakarą detalės neturėtų užgožti esmės – buvimo kartu, vienas kito matymo, supratimo, išklausymo, nuoširdaus pokalbio.

Nereikėtų koncentruotis į maistą, jo neturėtų būti per daug arba ji neturėtų būti, tarkime, labai sotus ar labai aštrus. Apšvietimą patarčiau rinktis švelnių tonų, bet ne per daug pritemdytą, nes tai gali migdyti arba bus sunku įžiūrėti kitoje stalo pusėje sėdinčio partnerio veidą. Ore tegul tvyro lengvas gaivus gėlių aromatas. Žodžiu, venkite erzinančių, aitrinančių pojūčių, kurie galėtų nukreipti jūsų dėmesį nuo vienas kito“, – patarimais dalijosi psichologas.

Pasak jo, dar viena problema romantišką vakarą gali ištikti dėl nepamatuotų staigmenų.

„Suprantamas noras romantišką vakarą nustebinti mylimą žmogų. Bet labai svarbu, kad darydami staigmenas nepersistengtumėte. Nedarykite kažko, ko žmogus nemėgsta nenori, ir netgi tada, kai tiesiog neesate įsitikinę, kad žmogui tai patiks. Neplanuokite rizikingų pramogų, neruoškite itin egzotiškų patiekalų. O pats blogiausias dalykas bus, jei tokį vakarą sugalvosite „perauklėti“ savo antrąją pusę.

Galvoti, kad pakeisite jo požiūrį į tam tikrus dalykus, jei tai padarysite kažkaip išskirtinai ir labai šauniai. Jei mergina nevalgo mėsos, vargu ar padės jei paruošite pribloškiantį kepsnį. Jei ji bijo aukščio, tikrai nevežkite jos užrištomis akimis į skrydį oro balionu. Rezultatas greičiausiai bus visiškai priešingas ir jūs tik parodysite, kad nesuprantate savo mylimo žmogaus“, – perspėjo specialistas.

Ruslano Bolgovo  receptas Valentino dienai „Midijų ir krevečių duetas“

Jums reikės:

  • Virtų midijų – 1,000 kg
  • Tigrinių krevečių uodegėlių 16/20 – 0,400 kg
  • 1 svogūno galva supjaustyta kubeliais
  • 2 skiltelės kapoto česnako
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Kalvadoso brendžio 80 ml
  • Saulėje džiovintų pomidorų (supjaustytų kubeliais) – 0,200 kg
  • Smulkių kaparėlių – 1 valgomasis šaukštas
  • Tirštos grietinėlės – 250 ml
  • Kapotų petražolių – 2 valgomieji šaukštai

Pradėkite gamybą nuo midijų, jas nuplaukite. Jei rasite „ūsiukų“, staigiu judesiu juos nuraukite. Su mažu peiliuku apvalykite apnašas. Nuimkite krevečių kevalą, palikdami paskutinę juostelę, kad nenukristų uodegėlė. Aliejuje pakepinkite česnakus ir svogūnus. Tada sudėkite likusius produktus ir jūros gėrybes troškinkite apie 5–7 min. Štai ir viskas, skanaus!

Share Button


liepos 6, 2020

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir Tautiškos giesmės dienos proga už nuopelnus […]

liepos 6, 2020

Pasibaigus dviejų savaičių humanitarinei misijai Armėnijoje, Lietuvos medikų ir ekspertų komanda šeštadienį grįžo namo. Lietuvos kolegų pateiktos rekomendacijos taps vertinga […]

liepos 6, 2020

ŠIAME LAIKRAŠTĖLYJE SKAITYKITE: 1. LIETUVOS PENSININKŲ SUSIVIENIJIMAS (LPS) 2. ASMENINIAI SUSIRAŠINĖJIMAI 3. KREIPIMASIS LPS Į VISUS LIETUVOS ŽMONES II 4. […]

liepos 6, 2020

Mieli Lietuvos žmonės, sveikinu Jus su Valstybės diena! Liepos 6-oji mums leidžia mintimis grįžti į Lietuvos ištakas – lemtingą akimirką, […]

birželio 30, 2020

Nuo birželio pabaigos jaunos šeimos paskatą pirmam būstui gali gauti įsigydamos jį daugiau Lietuvos teritorijų. Norintys gauti paskatą nuo šiol […]

birželio 30, 2020

„Eugenija Šimkūnaitė – Lietuvos legenda“ – taip pavadinta vakar viešai pristatyta knyga, skirta vienos garsiausių vaistinių augalų tyrėjos, sveikos gyvensenos […]

birželio 29, 2020

Baigėte pokalbį su savo draudimo bendrovės atstovais, kurie teiravosi jūsų automobilio VIN numerio, bet jūs nežinojote, ką jiems pasakyti? Tiesiog […]

birželio 29, 2020

Nors šalyje karantinas jau yra atšauktas, Lietuvos ir tarptautinės organizacijos ragina neprarasti budrumo. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto studentai kartu su […]

birželio 26, 2020

„Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovė „LG Keleiviams“ nuo birželio 26 d., penktadienio, atnaujina dar 15 vietinių traukinių reisų, 7-iuose keičiamas traukinių […]

birželio 25, 2020

Šalyje įsivyravus karštiems orams, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Kauno departamento specialistai primena, kad aukšta aplinkos […]

birželio 25, 2020

Birželio 23 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje profesorei Irenai Veisaitei įteiktas aukščiausias Vokietijos Federacinės Respublikos apdovanojimas – ordino „Už […]

birželio 23, 2020

Viena svarbiausių pasaulio ekonominių organizacijų – Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) – pirmą kartą istorijoje Lietuvos pensijų fondams skyrė […]

birželio 23, 2020

Seimas po svarstymo pritarė Seimo nutarimo projektui (Nr. XIIIP-4966(2) dėl Valstybinio plėtros banko steigimo ir valstybės dalyvavimo kreditų įstaigos kapitale. Nutarimo […]

birželio 22, 2020

Širvintose, Vilniaus rajone, Jonavoje, Vilniuje, Šalčininkuose, Radviliškyje ir Klaipėdos rajone sergamumas koronavirusine infekcija (COVID-19) yra didesnis nei likusiose šalies savivaldybėse, […]

birželio 22, 2020

Karantino metu itin suaktyvėjęs technologijų naudojimas daro įtaką psichinei sveikatai. COVID-19 Kinijos studija parodė, jog moteriška lytis, studento statusas, atitinkami […]

birželio 18, 2020

Lietuvoje atšaukus karantiną, dalis reikalavimų, iki šiol galiojusių tvarkant mirusiųjų palaikus ir organizuojant laidotuves, išlieka. Gydymo įstaigos, jei žmogus mirė […]

birželio 18, 2020

Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija kiek vėliau nei įprastai priėmė sprendimą dėl žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės Felicijos […]

birželio 18, 2020

Viso karantino metu medikai ir sveikatos specialistai Vilniuje keliavo nemokamais viešojo transporto autobusais. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ suplanavo tris maršrutus 91, 92, 93 […]

birželio 17, 2020

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė rekomendacijas, kaip elgtis iš labiausiai koronaviruso (COVID-19) paveiktų šalių grįžusiems Lietuvos piliečiams ar iš jų […]

birželio 17, 2020

Finansų ministro Viliaus Šapokos įsteigtas COVID-19 pasekmių mažinimo fondas, kurio tarybai vadovavo Prezidentė Dalia Grybauskaitė, stabdo aktyvią veiklą. Nuo kovo […]