vasario 12, 2018
Valentino diena: kaip nesugadinti tobulo vakaro

Valentino diena – laikas, kai daugelis porų stengiasi vakarą praleisti romantiškai, bet kartu nori ir maloniai nustebinti savo antrąją pusę. Kadangi toks vakaras sunkiai įsivaizduojamas be ypatingos vakarienės, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas dalijasi šiai progai idealiai tiksiančiu receptu. Psichologas Robertas Petruškevičius pataria, kaip sukurti jaukią aplinką ir perspėja nepersistengti su staigmenomis.

Virtuvės šefas R. Bolgovas Valentino dienos vakarui siūlo laiko patikrintą klasiką – jūros gėrybes.

„Laikais, kai net Viduržemio jūros gėrybės ranka pasiekiamos kiekvienoje krautuvėje, siūlau pasigaminti greitą patiekalą, kuris sužavės jūsų antrąją pusę ne vien prabanga, bet ir lengvumo pojūčiu po sočios vakarienės. Ne veltui pasirinkau patiekalą „Midijų ir krevečių duetas“, nes net lėkštėje tokią dieną privalu būti duetu“, – sako virtuvės meistras, siūlantis patiekalą, kurį galima pagaminti ne tik paprastai, bet ir greitai.

Prekybininkai Valentino dienos išvakarėse taip pat pastebi išaugusį įmantresnių maisto produktų poreikį.

„Pas mus įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje šiomis dienomis nuperkama daugiau jūros gėrybių, šviežios mėsos kepsniams, tarp jų ir jautienos steikui. Vyrai savo damoms perka autentiškų turkiškų saldumynų, darbymetis ir tortų bei kitokių saldumynų pardavėjams. Tačiau Valentino dienos vakarą svarbus ne tik geras maistas, bet ir jauki aplinka, todėl kitose mūsų parduotuvėse žmonės perka žvakes, stalo papuošimus, interjero detales“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Psichologas Robertas Petruškevičius pritaria, kad tokiai šventei sukurti ypatingą aurą yra ne tik gražu, bet ir naudinga.

„Atsipalaiduoti nuo streso ir pabūti dviese apie nieką daugiau negalvojant – labai sveika poros santykiams. Ir, žinoma, ne tik per Valentino dieną, bet ir dažniau. Todėl tokį vakarą detalės neturėtų užgožti esmės – buvimo kartu, vienas kito matymo, supratimo, išklausymo, nuoširdaus pokalbio.

Nereikėtų koncentruotis į maistą, jo neturėtų būti per daug arba ji neturėtų būti, tarkime, labai sotus ar labai aštrus. Apšvietimą patarčiau rinktis švelnių tonų, bet ne per daug pritemdytą, nes tai gali migdyti arba bus sunku įžiūrėti kitoje stalo pusėje sėdinčio partnerio veidą. Ore tegul tvyro lengvas gaivus gėlių aromatas. Žodžiu, venkite erzinančių, aitrinančių pojūčių, kurie galėtų nukreipti jūsų dėmesį nuo vienas kito“, – patarimais dalijosi psichologas.

Pasak jo, dar viena problema romantišką vakarą gali ištikti dėl nepamatuotų staigmenų.

„Suprantamas noras romantišką vakarą nustebinti mylimą žmogų. Bet labai svarbu, kad darydami staigmenas nepersistengtumėte. Nedarykite kažko, ko žmogus nemėgsta nenori, ir netgi tada, kai tiesiog neesate įsitikinę, kad žmogui tai patiks. Neplanuokite rizikingų pramogų, neruoškite itin egzotiškų patiekalų. O pats blogiausias dalykas bus, jei tokį vakarą sugalvosite „perauklėti“ savo antrąją pusę.

Galvoti, kad pakeisite jo požiūrį į tam tikrus dalykus, jei tai padarysite kažkaip išskirtinai ir labai šauniai. Jei mergina nevalgo mėsos, vargu ar padės jei paruošite pribloškiantį kepsnį. Jei ji bijo aukščio, tikrai nevežkite jos užrištomis akimis į skrydį oro balionu. Rezultatas greičiausiai bus visiškai priešingas ir jūs tik parodysite, kad nesuprantate savo mylimo žmogaus“, – perspėjo specialistas.

Ruslano Bolgovo  receptas Valentino dienai „Midijų ir krevečių duetas“

Jums reikės:

  • Virtų midijų – 1,000 kg
  • Tigrinių krevečių uodegėlių 16/20 – 0,400 kg
  • 1 svogūno galva supjaustyta kubeliais
  • 2 skiltelės kapoto česnako
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Kalvadoso brendžio 80 ml
  • Saulėje džiovintų pomidorų (supjaustytų kubeliais) – 0,200 kg
  • Smulkių kaparėlių – 1 valgomasis šaukštas
  • Tirštos grietinėlės – 250 ml
  • Kapotų petražolių – 2 valgomieji šaukštai

Pradėkite gamybą nuo midijų, jas nuplaukite. Jei rasite „ūsiukų“, staigiu judesiu juos nuraukite. Su mažu peiliuku apvalykite apnašas. Nuimkite krevečių kevalą, palikdami paskutinę juostelę, kad nenukristų uodegėlė. Aliejuje pakepinkite česnakus ir svogūnus. Tada sudėkite likusius produktus ir jūros gėrybes troškinkite apie 5–7 min. Štai ir viskas, skanaus!

Share Button


gruodžio 5, 2019

Gruodžio 5-oji – visame pasaulyje ir Lietuvoje švenčiama tarptautinė jaunimo klubų judėjimo LEO diena. LEO judėjimas jungia jaunimo klubus, užsiimančius […]

gruodžio 3, 2019

„Besimokantieji skaitmeninių įgūdžių bibliotekoje visuomet džiaugiasi, kad galės patys susirasti informaciją, kad nebereikės prašyti vaikų pagalbos, pasijaučia savarankiškesni, – sako […]

gruodžio 3, 2019

Nors girdėdami žodį „netektis“ esame pratę įsivaizduoti artimojo mirtį, psichologiškai vertinant netekties samprata – gerokai platesnė. Netekties jauseną gali sukelti […]

gruodžio 3, 2019

ŠIAME LAIKRAŠTĖLYJE SKAITYKITE: 1. Ar egzistuoja Lietuvoje po 30 metų Nepriklausomybės atkūrimo TEISINGUMAS? Atsakymas į Astos Dykovienės straipsnį „Klaipėdos“ (2019-11-25) […]

gruodžio 2, 2019

Lietuvoje susidarius sudėtingai situacijai dėl nelaisvėje netinkamomis sąlygomis laikomų rudųjų meškų skaičiaus, Aplinkos ministerija su pavaldžiomis institucijomis ir nevyriausybinė Lietuvos […]

gruodžio 1, 2019

Tradicinėje dvynių šventėje TWINS PEAK 2019, kurioje dalyvauja ne tik dvynukai, bet ir trynukai bei ketvertukai, įamžinti unikalūs kadrai – […]

lapkričio 29, 2019

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasveikino Klimato savaitės konferencijos dalyvius ir pakvietė valdžios institucijas, verslo ir nevyriausybines organizacijas bei […]

lapkričio 27, 2019

Barselona pasiryžusi tapti novatoriškiausiu miestu Europoje ir tą ji ketina pasiekti kartu su technologijų gamintojos „Huawei“ pagalba. Šis Ispanijos miestas […]

lapkričio 27, 2019

„Lietuva, tavo kaimas miršta!” – toks šūkis skelbiamas ant pakelėse kylančių žaliųjų kryžių, šį grėsmingą įspėjimą buvo galima pamatyti ir […]

lapkričio 26, 2019

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė padėkas vienuolikai mokslininkų, kurių 2018 m. apgintos disertacijos buvo atrinktos geriausios disertacijos konkursui ir pelnė […]