23 liepos, 2018

Populiarioji Italijos virtuvė

Italija –  tai stipriai pramoniškai išsivysčiusi šalis, garsi savo architektūra ir istoriniu paveldu, menu ir muzika bei visame pasaulyje plačiai paplitusia virtuve. Italų virtuvė  viena žinomiausių ir populiariausių visame pasaulyje. Per daugelį metų ji stipriai ištobulėjusi. Tai šalis išsidėsčiusi Viduržemio jūroje, todėl čia gausu jūros gėrybių ir kitų tradicinių itališkų produktų bei patiekalų. Italai visada pirmąją vietą teikia kokybei. Todėl net ir miltiniai tradiciniai patiekalai gaminami iš aukščiausios rūšies produktų ir indigrientų. Italai į maisto kultūrą inešė daug įvairovės. Juk visų mėgiami latte ir kapučino kavos gėrimai atsirado būtent Italijoje. Ši šalis išties ypatinga.

Italų virtuvė neįsivaizduojama be makaronų. Makaronai vienas pagrindinų patiekalų, todėl būdų kaip juos pagaminti čia netrūksta. Vietinių produktų čia gausu, todėl pagaminimo būdų taip pat: makaronus Italai gamina su mėsa, daržovėmis, jūrų gėrybėmis ar netgi iš jų daro salotas ir lazaniją. Pasitelkus vaizduotę jų čia galima rasti įpūdingai neregėto skonio rūšies. Sūris –  vienas labiausiai paplitusių produktų Italijoje, jo galima rasti visur, jais pagardinami makaronai ir kiti itališki patiekalai. Italijoje gamina 450 aprobuotų sūrių rūšių, tad jis čia išties populiarus. Visi žinome mozzarelos sūrį, kurio pritaikymo būdų patiekaluose taip pat labai didelis pasirinkimas. Taip pat Italai gausiai valgo mėsos ar žuvies patiekalus. Vaizduotės ir kokybiško maisto Italijos šefams netrūksta, jie nesunkiai ras būdą kaip pateikti patiekalą net ir iš nedaug indigrientų. Geriausiai žinomi tradiciniai patiekalai yra įvairių rūšių pasta – čia jis išties įspūdinga, neapolietiška pica – neliksite jai abejingas, lazanija – tai visų pamėgtas gardus patiekalas, gnocci – miltiniai virtinukai pagardinti įvairiais indigrientais, bruscheta – užkandis su itališka duonele pagal kiekvieno skonį, tiramisu – burnoje tirpstantis desertas bei visų mėgstami gellato ledai – itališki vieni skaniausių. Italijos virtuvė išties įvairi ir skani. Daugiau tradicinių itališku patiekalų Tradiciniai patiekalai Italijoje . Čia kiekvienas ras pagal savo gurmanišką skonį kokybišką ir skanų patiekalą. Ne veltui Italų vistuvė viena populiariausių pasaulyje.


23 vasario, 2024

2023 – ieji Žemaitijos turizmo informacijos centrui buvo jubiliejiniai – dvidešimtieji, todėl norėtume jums pristatyti esminius Žemaitijos turizmo informacijos centro […]

13 vasario, 2024

Aviacijos saugumo patikra Kauno oro uoste keleiviams tapo greitesnė ir patogesnė, nes čia pilnu pajėgumu įdarbinti trys modernūs trimatės kompiuterinės […]

7 vasario, 2024

Vandens turizmo atstovai pabrėžia, kad Lietuvoje pramoginės laivybos potencialas nėra išnaudotas, o nuo kaimyninių šalių – Lenkijos ir Latvijos – […]

31 sausio, 2024

Pastaraisiais metais drastiškai pasikeitus geopolitinei situacijai, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Tuskulėnų rimties parke įsikūręs memorialas įgauna naują […]

29 sausio, 2024

Tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos ADVENTUR 2024 metu Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ paskelbė, jog Sėkmingiausia 2023 […]

26 sausio, 2024

„Iš Vilniaus sausas neišlipsi – būsi kiaurai permirkęs nuo įspūdžių“. Tokiu šūkiu šiemet lankytojus ir vietinių kelionių gerbėjus kviečia Vilniaus […]

26 sausio, 2024

Jau ne vienerius metus bendradarbiaujantys Molėtų turizmo ir verslo informacijos bei Utenos turizmo informacijos centrai naujus metus pradėjo dar vienu […]

24 sausio, 2024

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos bei Lietuvos turizmo rūmų prezidentė Žydrė Gavelienė teigia, kad 2023-ieji buvo pirmieji metai, kai sektorius nebebuvo […]

19 sausio, 2024

Nuo 2024 metų balandžio 19 dienos keleiviai iš Vilniaus oro uosto galės skristi į Atėnus (Graikija) tiesioginiu reguliariuoju skrydžiu, kurį […]

27 gruodžio, 2023

Trečiadienį po beveik 20 metų pertraukos iš Vilniaus į Rygą išvyko pirmasis traukinys – susisiekimo ministras Marius Skuodis tvirtina, kad […]

22 gruodžio, 2023

Kultūros paveldas – tai ant ko stovi dabartis, tai mūsų šaknys, mūsų pagrindas, mūsų ateitis! – sunku būtų paneigti tokią […]

11 gruodžio, 2023

Lietuvos atvykstamasis turizmas atsigauna, sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis. Pasak jo, nors Lietuvą dar aplanko mažiau užsienio keliautojų […]

Daiva Tankūnaitė, Aušra Česnulevičienė, Henrieta Miliauskienė, Gintarė Gikienė, Vaidotas Gikys, Domas Noreika / Irmos Žvinakienės nuotr.
15 lapkričio, 2023

„Mes esame tarsi slapta Masonų ložė“, – sako panevėžietė Daiva Tankūnaitė, kuri dar 2019 metais gavo pirmąją aukso širdelę, už […]

13 lapkričio, 2023

Žmonės, besikreipiantys dėl Šengeno vizų, netrukus tai darys naudodamiesi internetine plaftorma. Atitinkamiems pokyčiams pirmadienį pritarė Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų […]

12 lapkričio, 2023

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad kelionė metų pabaigoje startuojančiu traukinio maršrutu Vilnius-Ryga turėtų trukti kiek daugiau nei 4 valandas. […]

9 lapkričio, 2023

9-ajame Lietuvos turizmo forume privataus ir viešojo turizmo sektoriaus atstovai pradėjo kurti strateginį turizmo sektoriaus dokumentą – 2030-ųjų Lietuvos turizmo […]

13 spalio, 2023

Spalio 13 d. žymus keliautojas Aurimas Valujavičius Lietuvos nacionaliniam muziejui perdavė irklą, naudotą Sturvil. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 90-osioms metinėms atminti […]

Sauliaus Žiūros nuotr.
26 rugsėjo, 2023

Nuo šiol daugiau nei 100 maršrutų po Vilnių, taip pat rekomendacijos, kur pramogauti, pavalgyti, kokius muziejus aplankyti, kur rasti žaliąsias […]

20 rugsėjo, 2023

Nuo šių metų žiemos sezono pradžios toliau gerės Lietuvos susisiekimas oru su svarbiausiomis Europos sostinėmis. Daugelis tradicinių oro bendrovių plečia […]

19 rugsėjo, 2023

Ignaliniečių labai mėgstamoje pasivaikščiojimų vietoje – gražiame pušyne prie Palaukinio ežero –  sukurtas miško parkas jau kviečia ir pažintiniam poilsiui. […]