25 gegužės, 2022

Sriubos: šio valgio nauda ir svarbiausi ruošimo principai

Nors sriubos dažnai asocijuojasi su lengvu patiekalu, kuris patiekiamas prieš pagrindinį valgį, tačiau jos taip pat gali būti pakankamai sočios ir net pakeičiančios pietus ar vakarienę. Priežasčių, kodėl sriubas vertėtų valgyti reguliariai, tikrai nestinga, todėl apžvelgsime pagrindinius šio valgio privalumus bei aptarsime svarbiausius sriubų ruošimo principus.

Kodėl sriubas vertėtų valgyti dažniau?

  • Sveikatos specialistai teigia, kad sriubos turi gydomųjų savybių. Tai – ganėtinai lengvai virškinamas valgis, kuris gali būti valgomas sergant tam tikromis ligomis ar ką tik pasveikus. Sriuba įprastai yra ruošiama iš įvairių daržovių, kurios pasižymi itin dideliu vitaminų kiekiu, taigi, toks patiekalas gali aprūpinti organizmą vitaminais ir kitomis naudingomis medžiagomis;
  • Sriuba – tai vienas tų patiekalų, kurį gali drąsiai valgyti besilaikantys dietos. Teigiama, kad šiame patiekale yra aminorūgščių, kurios padeda deginti riebalus. Kad ir kokia soti būtų paruošta sriuba, tikėtina, kad ji turės gerokai mažiau kalorijų nei daug angliavandenių turintys patiekalai, taigi, kontroliuoti kūno svorį bus gerokai paprasčiau;
  • Sriubos padeda palaikyti organizmo skysčių santykį bei skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą, todėl jas rekomenduojama valgyti kaip pirmąjį patiekalą. Tokį valgį organizmas labai gerai įsisavina, todėl organizmas yra paprasčiau aprūpinamas įvairiomis būtinomis maistinėmis medžiagomis;
  • Sriubų receptų gali būti tikrai daug, todėl kiekvienas mūsų gali atrasti savo mėgstamiausią. Palanku ir tai, kad paruošti sriubą yra ne tik labai paprasta, bet taip pat ir nebrangu, taigi, toks pasirinkimas tikrai gali puikiai pasiteisinti.

Svarbiausi sriubų ruošimo principai

  • Rinkitės tik šviežius, gerai nuvalytus ir nuplautus maisto produktus. Nors verdant sriubą kartais nusprendžiama naudoti pavytusias daržoves, tačiau sriuba bus naudingiausia tada, jei naudosite šviežius produktus;
  • Sriubos skoniui gali turėti įtakos įvairių ingredientų stambumas, o visi produktai į vandenį turi būti dedami tokia tvarka, kad jie nepervirtų. Pavyzdžiui, jei į sriubą dėsite morkas ir bulves, pirmiau reikėtų dėti morkas – jos verda ilgiau už bulves;
  • Sriubos sūdymas turėtų būti atliekamas tada, kai šis patiekalas baigia virti, tačiau svarbu nepavėluoti, nes priešingu atveju maisto produktai nespės jos sugerti. Druską, kaip ir kitus prieskonius, patartina berti tada, kai iki sriubos virimo pabaigos lieka maždaug 3-7 minutės;
  • Verdant sriubą svarbu nuolatos ją ragauti, ir sekti, kaip keičiasi jos skonis bei konsistencija;
  • Sriubą geriausia valgyti ką tik išvirtą. Jei sriubą vėliau šildysite, jos skonis nebus toks puikus kaip ką tik išvirtos.

Išvirti skanią sriubą tikrai nėra labai sudėtinga: jei seksite konkrečiame recepte pateiktas rekomendacijas, galite net neabejoti, kad tai padės pasiekti pačių geriausių rezultatų.  Pritaikyti sriubos receptą pagal savo skonį taip pat nėra labai sudėtinga: svarbiausia nepamiršti laikytis pagrindinių šio patiekalo ruošimo principų, ir tai leis mėgautis tikrai puikiu patiekalo skoniu.

 


29 kovo, 2024

Didieji prekybos tinklai skelbia Velykų sekmadienį durų neatversiantys – sutrumpintu laiku dirbs tik dalis budinčių bei autonominės parduotuvės. Tačiau Vilniaus, […]

28 kovo, 2024

Lietuvos regionai skiriasi ekonomine padėtimi, tarmėmis, vairavimo įpročiais ir t. t., tačiau juos – bent didžiuosiuose šalies miestuose ‒ aiškiai […]

28 kovo, 2024

Artėjant moksleivių pavasario atostogoms dalis šeimų kartu su atžalomis planuoja keliones į užsienį. Psichologė atkreipia dėmesį, kad išvykos į svečias […]

27 kovo, 2024

Energetikos ministerija šių metų antrąjį ketvirtį planuoja skelbti dar vieną 40 mln. eurų paramos kvietimą. Planuojama, kad į paramą galės […]

26 kovo, 2024

Šiuolaikiniame pasaulyje mes neįsivaizduojame savo gyvenimo be įvairiausių techninių įrenginių, kurie mus lydi kasdieniame mūsų gyvenime. Vienas iš svarbiausių įrenginių […]

26 kovo, 2024

Savaitgalio išvykos įgauna pagreitį! Telšių regiono lyderis – Žemaitijos turizmo informacijos centras – kviečia jus į viešnagę Telšiuose ir Telšių rajone […]

26 kovo, 2024

Tvarumo siekis vis dažniau tampa lietuvių gyvenimo būdo dalimi. Architektai pastebi, kad mūsų šalies žmonių dėmesys aplinkosaugai yra skiriamas ir […]

26 kovo, 2024

Po truputį šylant orams vis daugiau laiko leidžiame gamtoje ir parkuose, neretai ir su savo keturkojais augintiniais. Draudikai skaičiuoja, kad […]

25 kovo, 2024

Vasaros karštis reikalauja reguliariai vėdinti patalpas. Ypač vakarais, nukritus temperatūrai, norėtųsi tyliai atidaryti langą ar balkono duris. Deja, tai labai […]

25 kovo, 2024

Pastaraisiais metais ėmė sparčiai populiarėti termo rūbai. Tai funkcionali apranga, pasižyminti termoreguliacinėmis savybėmis. Ji skirta palaikyti komfortiškai kūno temperatūrai esant […]

25 kovo, 2024

Šiuolaikiniuose namuose automatika atsiranda visur, kur ją galima panaudoti. Pavaros atidaro langus, uždengia užuolaidas, pakelia žaliuzes ir pan. Todėl nenuostabu, […]

25 kovo, 2024

Šiemet ankstokai prasidėjęs motociklininkų sezonas į gatves atginė ir naujus iššūkius eismo dalyviams. Per žiemą primiršti vairavimo įgūdžiai pakiša koją […]

22 kovo, 2024

Vasaros saulė ir karštis gali būti pavojingi vaikams, todėl svarbu užtikrinti jų apsaugą nuo perkaitimo. Viena iš puikių apsaugos priemonių […]

22 kovo, 2024

Valymo paslaugos skirtos ir įmonėms, ir privatiems klientams. Jos leidžia mėgautis puikia švara bet kuriame interjere ir sutaupyti daug laiko. […]

22 kovo, 2024

Popieriniai rankšluosčiai tapo neatsiejama mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, ypač viešose vietose, biuruose ir virtuvėse. Jie giriami už patogumą ir higieną. […]

22 kovo, 2024

Velykinės tradicijos šalies gyventojams vis dar labai svarbios, todėl gražiausia pavasario šventė Lietuvoje sutinkama prie gausiai vaišėms nukrautų stalų susodinus […]

Organizatorių nuotr.
20 kovo, 2024

Savaitgalį Utenoje vyko Lietuvos uždarų patalpų šaudymo iš lanko čempionatas. Utenos daugiafunkciniame sporto centre iš viso varžėsi per 120 dalyvių […]

19 kovo, 2024

Vilniaus miesto savivaldybė norėdama išsiaiškinti Vingio parko lankytojų įpročius ir vilniečių nuomonę apie Vingio parką, vasario mėnesį organizavo internetinę apklausą. […]

19 kovo, 2024

Kokie 2024 metais bus mūsų (namų ūkių) akimis: ko tikimės ir dėl ko nerimaujame? Ko viliasi darbdaviai ir su kokiais […]

19 kovo, 2024

Sviestas plačiai naudojamas visame pasaulyje. Nuo paprasto sviesto užtepimo ant duonos riekės, iki šio produkto naudojimo kepant įvairius desertus, gaminant […]