25 gegužės, 2022

Sriubos: šio valgio nauda ir svarbiausi ruošimo principai

Nors sriubos dažnai asocijuojasi su lengvu patiekalu, kuris patiekiamas prieš pagrindinį valgį, tačiau jos taip pat gali būti pakankamai sočios ir net pakeičiančios pietus ar vakarienę. Priežasčių, kodėl sriubas vertėtų valgyti reguliariai, tikrai nestinga, todėl apžvelgsime pagrindinius šio valgio privalumus bei aptarsime svarbiausius sriubų ruošimo principus.

Kodėl sriubas vertėtų valgyti dažniau?

  • Sveikatos specialistai teigia, kad sriubos turi gydomųjų savybių. Tai – ganėtinai lengvai virškinamas valgis, kuris gali būti valgomas sergant tam tikromis ligomis ar ką tik pasveikus. Sriuba įprastai yra ruošiama iš įvairių daržovių, kurios pasižymi itin dideliu vitaminų kiekiu, taigi, toks patiekalas gali aprūpinti organizmą vitaminais ir kitomis naudingomis medžiagomis;
  • Sriuba – tai vienas tų patiekalų, kurį gali drąsiai valgyti besilaikantys dietos. Teigiama, kad šiame patiekale yra aminorūgščių, kurios padeda deginti riebalus. Kad ir kokia soti būtų paruošta sriuba, tikėtina, kad ji turės gerokai mažiau kalorijų nei daug angliavandenių turintys patiekalai, taigi, kontroliuoti kūno svorį bus gerokai paprasčiau;
  • Sriubos padeda palaikyti organizmo skysčių santykį bei skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą, todėl jas rekomenduojama valgyti kaip pirmąjį patiekalą. Tokį valgį organizmas labai gerai įsisavina, todėl organizmas yra paprasčiau aprūpinamas įvairiomis būtinomis maistinėmis medžiagomis;
  • Sriubų receptų gali būti tikrai daug, todėl kiekvienas mūsų gali atrasti savo mėgstamiausią. Palanku ir tai, kad paruošti sriubą yra ne tik labai paprasta, bet taip pat ir nebrangu, taigi, toks pasirinkimas tikrai gali puikiai pasiteisinti.

Svarbiausi sriubų ruošimo principai

  • Rinkitės tik šviežius, gerai nuvalytus ir nuplautus maisto produktus. Nors verdant sriubą kartais nusprendžiama naudoti pavytusias daržoves, tačiau sriuba bus naudingiausia tada, jei naudosite šviežius produktus;
  • Sriubos skoniui gali turėti įtakos įvairių ingredientų stambumas, o visi produktai į vandenį turi būti dedami tokia tvarka, kad jie nepervirtų. Pavyzdžiui, jei į sriubą dėsite morkas ir bulves, pirmiau reikėtų dėti morkas – jos verda ilgiau už bulves;
  • Sriubos sūdymas turėtų būti atliekamas tada, kai šis patiekalas baigia virti, tačiau svarbu nepavėluoti, nes priešingu atveju maisto produktai nespės jos sugerti. Druską, kaip ir kitus prieskonius, patartina berti tada, kai iki sriubos virimo pabaigos lieka maždaug 3-7 minutės;
  • Verdant sriubą svarbu nuolatos ją ragauti, ir sekti, kaip keičiasi jos skonis bei konsistencija;
  • Sriubą geriausia valgyti ką tik išvirtą. Jei sriubą vėliau šildysite, jos skonis nebus toks puikus kaip ką tik išvirtos.

Išvirti skanią sriubą tikrai nėra labai sudėtinga: jei seksite konkrečiame recepte pateiktas rekomendacijas, galite net neabejoti, kad tai padės pasiekti pačių geriausių rezultatų.  Pritaikyti sriubos receptą pagal savo skonį taip pat nėra labai sudėtinga: svarbiausia nepamiršti laikytis pagrindinių šio patiekalo ruošimo principų, ir tai leis mėgautis tikrai puikiu patiekalo skoniu.

 


24 kovo, 2023

Galbūt jūs visada buvote iš tų, kurie planuoja iš anksto – pasigamina papildomą lazanijos keptuvę ir padedate ją į šaldiklį […]

24 kovo, 2023

Mediniai turėklai terasoms turi klasikinę išvaizdą, todėl jie niekada neišeina iš mados. Jie turi keletą privalumų, todėl yra populiarus namų […]

24 kovo, 2023

Rekuperatorių gamintojai žada biudžetui palankų vėdinimo sprendimą, kuris taupo energiją ir nereikalauja sudėtingo montavimo. Tačiau norint teisingai pasirinkti, svarbu atidžiai […]

23 kovo, 2023

Visi namuose nori jaustis saugiai, tačiau retai žmonės susimąsto apie namų duris ir spynas. Lietuvoje ir visame pasaulyje netrūksta vagių, […]

22 kovo, 2023

Net ir draugiškiausias augintinis gali sukelti nemenkų problemų savo šeimininkams –pasitaiko, kad gyvūnai sužaloja svetimus žmones ar apgadina bei sunaikina […]

21 kovo, 2023

Fondų valdytojui „BaltCap“ priklausanti knygų leidybos ir prekybos grupė įgyvendina struktūrinę reorganizaciją: jungia UAB „ALG Knygynai“, valdančią knygynų tinklą „Pegasas“ […]

Gintaro baldai nuotr.
21 kovo, 2023

Kas antras lietuvis 2022 m. įsigijo naujus baldus, o per pastaruosius tris metus pirkusių baldų žmonių dalis augo – tokius […]

20 kovo, 2023

Perregimi audiniai, blizgučiais žėrintys siuvinėjimai, į stiliaus viršūnes vėl kopiantys džinsiniai audiniai ir pastaruoju metu itin išpopuliarėjusios „cargo“ stiliaus kelnės. […]

VSB specialistė Viktorija Sorė su mokyklos mokiniais Ąžuolu Soriu ir Fausta Griškevičiūte patekusiais į finalą
17 kovo, 2023

Kovo 17 dieną Zapyškio pagrindinėje mokykloje, Kauno rajone, įvyko paskutinis kamuolio žongliravimo konkurso „Mano laikas, mano draugai, mano futbolas“  atrankos […]

Alvito skyriaus dalyviai su savo mokytojais
17 kovo, 2023

Kovo 16 dieną kamuolio žongliravimo konkursas „Mano laikas, mano draugai, mano futbolas“ keliavo po Vilkaviškio rajoną ir aplankė keturias įstaigas […]

Karjeros specialistė Kristina Litvaitienė su mokiniais Normantu Dumčiumi ir Egle Bučinskaite patekusiais į finalą
16 kovo, 2023

Kovo 15 dieną Želsvos progimnazijoje įvyko dvidešimt antras kamuolio žongliravimo konkurso „Mano laikas, mano draugai, mano futbolas“ etapas, kuriame įsitraukė […]

15 kovo, 2023

Kovo 15 dieną į „Telia Play“ eterį sugrįžta rudenį prie ekranų žiūrovus prikaustęs televizijos realybės šou „Medžioklės sezonas“. Naujame energijos […]

14 kovo, 2023

Panašu, kad su šimtuoju gimtadieniu Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sodą Kaune sveikina ir augalai: sodo oranžerijoje pražydo ypač retai […]

13 kovo, 2023

Staltiesės namams suteikia savitumo ir neišpasakyto jaukumo. Daug kam staltiese užklotas stalas primena gražiausius vaikystės prisiminimus iš senelių ar tėvų […]

13 kovo, 2023

Ar kada nors teko susimąstyti, kokie traškučiai yra skaniausi? Žinoma, čia būtų sunku rasti vienintelį teisingą atsakymą, nes skirtingi žmonės […]

Matas Puplevičius ir Gabija Vilčiauskaitė
13 kovo, 2023

Savaitgalį Šiauliuose įvyko šių metų Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatas. Čempionato medaliai išdalinti šešiolikos amžiaus grupių sportininkams – […]

10 kovo, 2023

Kas yra prabangi mada? Natūralūs kailiai ir aukso papuošalai, o galbūt socialiniuose tinkluose išgarsėję „bjaurūs“ tėčio sportbačiai? Mados analitikė, tinklaraštininkė […]

8 kovo, 2023

Jau įsitikinome, kad peruvinė pipirnė yra tikrai maistingas ir naudingas mūsų organizmui supermaistas, šiais laikais nesunkiai pasiekiamas kiekvienam. Tačiau pasidomėkime […]

7 kovo, 2023

El. laiškai apie paveldėtą Afrikos princo turtą ar neva avariją sukėlusį anūką jau seniai yra tapę sukčiavimo klasika. Tačiau pastaruoju […]

6 kovo, 2023

Šiuolaikinei visuomenei vis labiau remiantis informacinėmis technologijomis (IT) bei skaitmeninėmis inovacijomis, IT specialybės darbo rinkoje tapo labiausiai geidžiamos ir atveriančios […]