liepos 23, 2018
Populiarioji Italijos virtuvė

Italija –  tai stipriai pramoniškai išsivysčiusi šalis, garsi savo architektūra ir istoriniu paveldu, menu ir muzika bei visame pasaulyje plačiai paplitusia virtuve. Italų virtuvė  viena žinomiausių ir populiariausių visame pasaulyje. Per daugelį metų ji stipriai ištobulėjusi. Tai šalis išsidėsčiusi Viduržemio jūroje, todėl čia gausu jūros gėrybių ir kitų tradicinių itališkų produktų bei patiekalų. Italai visada pirmąją vietą teikia kokybei. Todėl net ir miltiniai tradiciniai patiekalai gaminami iš aukščiausios rūšies produktų ir indigrientų. Italai į maisto kultūrą inešė daug įvairovės. Juk visų mėgiami latte ir kapučino kavos gėrimai atsirado būtent Italijoje. Ši šalis išties ypatinga.

Italų virtuvė neįsivaizduojama be makaronų. Makaronai vienas pagrindinų patiekalų, todėl būdų kaip juos pagaminti čia netrūksta. Vietinių produktų čia gausu, todėl pagaminimo būdų taip pat: makaronus Italai gamina su mėsa, daržovėmis, jūrų gėrybėmis ar netgi iš jų daro salotas ir lazaniją. Pasitelkus vaizduotę jų čia galima rasti įpūdingai neregėto skonio rūšies. Sūris –  vienas labiausiai paplitusių produktų Italijoje, jo galima rasti visur, jais pagardinami makaronai ir kiti itališki patiekalai. Italijoje gamina 450 aprobuotų sūrių rūšių, tad jis čia išties populiarus. Visi žinome mozzarelos sūrį, kurio pritaikymo būdų patiekaluose taip pat labai didelis pasirinkimas. Taip pat Italai gausiai valgo mėsos ar žuvies patiekalus. Vaizduotės ir kokybiško maisto Italijos šefams netrūksta, jie nesunkiai ras būdą kaip pateikti patiekalą net ir iš nedaug indigrientų. Geriausiai žinomi tradiciniai patiekalai yra įvairių rūšių pasta – čia jis išties įspūdinga, neapolietiška pica – neliksite jai abejingas, lazanija – tai visų pamėgtas gardus patiekalas, gnocci – miltiniai virtinukai pagardinti įvairiais indigrientais, bruscheta – užkandis su itališka duonele pagal kiekvieno skonį, tiramisu – burnoje tirpstantis desertas bei visų mėgstami gellato ledai – itališki vieni skaniausių. Italijos virtuvė išties įvairi ir skani. Daugiau tradicinių itališku patiekalų Tradiciniai patiekalai Italijoje . Čia kiekvienas ras pagal savo gurmanišką skonį kokybišką ir skanų patiekalą. Ne veltui Italų vistuvė viena populiariausių pasaulyje.

Share Button


lapkričio 27, 2019

2020 metai – Žiurkės metai. Linkime pakliūti į turistinius pelėkautus! Išsigraužkite naujus atradimų kelius ir mėgaukitės turistiniais pasiūlymais ir atradimais […]

rugpjūčio 9, 2019

Televizijos laidų vedėja ir prodiuserė Gintarė Gurevičiūtė keliauja visuomet, kai tik turi galimybę. Išnaršiusi ne vieną pasaulio šalį ji teigia, […]

liepos 16, 2019

Lietuvoje Lėtojo turizmo atšaka žengia pirmuosius žingsnius. Vakarų Europos šalyse Lėtojo turizmo produktai ir paslaugos sulaukia nemažo populiarumo, kadangi yra […]

sausio 31, 2019

Suvalkijos sostinė – Marijampolė, pietvakarių Lietuvoje esantis miestas, garsėjantis ne tik iškiliomis asmenybėmis, bet ir akį traukiančiu miesto grožiu. Be […]

sausio 25, 2019

Šiandien tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos „Adventur“ atidarymo ceremonijos metu apdovanoti Turizmo sėkmingiausieji 2018. Tradicines vėtrunges nugalėtojams, kuriuos rinko […]

sausio 22, 2019

Gamta žiemą – ne mažiau žavi, ypač žvelgiant iš viršaus į apsnigtą kraštovaizdį: balti miškai, iš ledo gniaužtų besivaduojantys upeliai, […]

sausio 21, 2019

Marijampolė – septintas pagal dydį Lietuvos miestas, garsėjantis kultūriniais renginiais, futbolo čempionų vardą nešiojančia FK „Sūduva“ komanda ir sklandančiomis legendomis […]

sausio 10, 2019

Dažnas žmogus, planuodamas savo laisvalaikį pasirenka apsilankymą kino teatre ar paprasčiausiai susitikimą su draugais kavinėje. Šį kartą pasiūlysime jums alternatyvų […]

gruodžio 13, 2018

Jei vienas iš jūsų Naujametinių pasižadėjimų bus „planuoti iš anksto“, jį galite vykdyti tuojau pat! Projektas „Pamario švyturių kelias“ pristato […]

gruodžio 7, 2018

Gerviškių seniūnija yra viena didžiausių Šalčininkų rajone pagal teritoriją ir užimanti 164 kv. km, kurioje gyvena apie 2200 gyventojų. Į […]